WMA:n MM-kilpailut Göteborgissa elokuussa – Suomella ennätyssuuri joukkue ulkomaan kisoissa

Ilmoittautuminen MM-kilpailuihin on päättynyt.

MM-kilpailuihin on ilmoittautunut lähes 8000 urheilijaa yli sadasta maasta – hieno määrä!

Suomalaisia on mahtavasti 309 ja startteja 615. Tällä kilpailijamäärällä olemme 6. suurin joukkue. Suurin joukkue on Ruotsilla 1880 kilpailijaa. Lajeista suosituin on 200 m juoksu, jossa on n. 1300 urheilijaa. Ilmoittautumistiedot löydät kokonaisuudessaan https://www.2024wmac.com/list-of-registrants

Suomella on iso ja iskukykyinen joukkue kilpailuissa. Maatamme edustaa mm. Esa Kiuru, moninkertainen maailmanmestari ja keihäänheiton maailmanennätysmies sarjoissa M60, M65, M70 ja M75. Esa heittää keihästä keskiviikkona 14.8.

Kuvassa Suomen kova keihäsnelikko MM-kilpailuissa. Vasemmalta Jouni Tenhu, Esa Kiuru, Tommi Huotilainen ja Hannu Kortesluoma

Naisten sarjassa kilpailee Kirsti Viitanen, jolla on hallussa N80 sarjan painonheiton maailmanennätys. Kirsti on ilmoittautunut useaan lajiin mm. pituushyppyyn, kolmiloikkaan, heittolajeihin ja heitto5otteluun. Pituushyppy on MM-kilpailun ensimmäisenä kilpailupäivänä maanantaina 13.8. ja heitto5ottelu viimeisenä sunnuntaina 25.8.

Kirsti Viitanen

Kilpailun verkkosivut: https://www.2024wmac.com/