Tessa Tillgren voitti viisiottelussa EM-kultaa Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksellä

Tessa Tillgren Kuva: Aarto Nevala

Tessa Tillgren voitti Torunissa 40-vuotiaiden viisiottelun Euroopan mestaruuden SE- ja PE-pisteillä 3847. Entinenkin ennätys oli Tillgrenin 3791, jonka Tessa teki Helsingin SM-hallimoniotteluissa 10.maaliskuuta tänä vuonna. Siis varsin tuoreet ennätykset menivät historiaan.

Tillgrenin sarja Torunissa oli 9,29 – 160 – 9,98 – 532 ja 2.38,73. Lajikohtaisissa tuloksissa Tillgren oli parempi korkeudessa, pituudessa ja 800 metrillä kuin Helsingissä kaksi viikkoa sitten. Aidoissa Tillgren jäi kymmenyksen ja kuulassa 28 senttiä Helsingin sarjasta. Korkeudessa tulos oli viisi ja pituudessa 21 senttiä parempi kuin SM-otteluissa. 800 metrillä tulos oli yli kolme sekuntia parempi.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva:  Aarto Nevala