Marja Eskeliselle EM-hopeaa Suomen ennätyksellä – Euroopan mestari Hill hyppäsi ME:n

Marja Eskelinen Kuva: SAUL

Marja Eskelinen hyppäsi odotetusti mitalisijalle seipäässä EM-halleissa. Tulos 300 toi EM-hopeaa ja Suomen ennätyksen 55-vuotiaissa. Omissa nimissä ollut tuore SE parani kymmenen senttiä. Kilpailu oli kovatasoinen, sillä Iso-Britannian Irie Hill hyppäsi maailmanennätyksen 330 ja paransi omissa nimissä ollutta ennätystä peräti 15 senttiä. Entinen ME oli 315, jonka Hill hyppäsi tänä vuonna 18. helmikuuta Lee Valleyssa kotimaassaan.

Eskelinen pääsi myös yllättämään aina yleensä vireän SAUL:n ennätyskirjurin. Jo perjantaina 15.3. Eskelinen hyppäsi ikäluokan Suomen ennätyksen 290 Himangan hallissa Kalajoella. Silloin rikkoontuivat Pirkko Pitkäsen Suomen ennätykset sekä sisä- että ulkoradoilla (240/242). Tämä jäi ennätyskirjurilta huomiotta artikkelina, mutta ennätystilastot olivat onneksi ajan tasalla ennen uutta ennätystä.

Marja Eskelinen hyppäsi jo aiemmin Pohjoismaiden ennätyksen 301 Jyväskylässä 10. helmikuuta.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SAUL