Naisten 3000 metrillä kaksi Suomen ennätystä – Manninen ja Kivistö

Laura Manninen Kuva: Aarto Nevala

Naisten 3000 metrin 50+ lähdössä juoksi useampi ikäluokka. Kuten monessa muussakin lähdössä Jyväskylässä pidemmillä matkoilla tuloksena oli kaksi Suomen ennätystä. Tälläkin kertaa nuorimmassa ja vanhimmassa ikäluokassa.

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen juoksi 10.03,83 ja paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä. Manninen on tänä talvena juossut ensin Jyväskylässä 10.22,71 ja Tampereella pitkällä halliradalla 10.11,22. Molemmat olivat Suomen ennätyksiä ja nyt ne menevät historiaan. Pitkän radan ennätys noteerataan vain jos se on parempi kuin lyhyen radan ennätys. Mannisen aika on myös ulkoratojen Suomen ennätys, entinen oli tuo Tampereen halliaika. Pohjoismaisesta halliennätyksestä Manninen jäi harmittavan vähän. PE on tanskalaisen Susanne Aaskov Pallesenin 9.57,83 vuodelta 2018. Olisiko PE nähty vähäisemillä ohituksilla?

Hannele Kivistö Kuva: Aarto Nevala

Spoven Hannele Kivistö juoksi 3000 metriä aikaan 19.34,44, joka on ikäluokan uusi Suomen ennätys. Aiempi ennätys oli pitkien ratojen 24.01,74, jonka Hanna Laurila juoksi 2016 Tampereella.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala