Katrin Mertanen juoksi pika-aidoissa Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksen SAUL SM-halleissa

Katrin Mertanen ja Elisa Lahdensuo Kuva: Aarto Nevala

Sunnuntai alkoi Jyväskylän SM-halleissa pika-aidoissa ennätyksillä. 55-vuotiaissa V-S Mastersin Katrin Mertanen ja Elisa Lahdensuo kävivät tiukan kamppailun Suomen mestaruudesta. Mertanen juoksi voittoon ajalla 9,87, Lahdensuo kakkonen 9,89. Mertasen aika on uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Entinen oli Lahdensuon viime vuonna Torunissa juoksema 9,89. Todella kovatasoinen pika-aitafinaali, voittaja teki ennätyksen ja kakkonen sivusi vanhaa ennätystä.

Mertasesta ja Lahdensuosta on paljon kuvia, jossa he etenevät tasatahtia. Viime vuonna Ilmari Koppisen juhlakisoissa heillä oli sama aika, ja Lahdensuo oli silloin tuhannesosilla parempi. Tänään oli Katrinin vuoro. Tasaiset kilpakumppanit ajavat toisiaan yhä uusiin ennätyksiin.

Euroopan ennätys ikäluokassa on ranskalaisen Petra Bajeatin 9,65 vuodelta 2021.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Aarto Nevala