Jyväskylässä rikottiin ennätyksiä – Antti Kois SE&PE, Marja Eskelinen PE, Pirjo Karetie SE ja Jukka Eskelinen SE

Antti Kois Kuva: Aarto Nevala

Hipposhallissa, jossa kilpaillaan ensi viikonloppuna SM-hallit, rikottiin ennätyksiä. Hyvät suorituspaikat odottavat kilpailijoita 16.-18.helmikuuta.

Himangan Urheilijoiden Antti Kois hyppäsi seipäässä tuloksen 412. Tulos on uusi Pohjoismaiden ennätys, entinen oli islantilaisen Kristján Gissuarasonin 411 vuodelta 2011. Samalla Kois paransi omissa nimissään ollutta tuoretta SE:tä 405 peräti seitsemän senttiä. Kois kilpailee ahkerasti, tänään mahdollisesti Kuortaneella ja viikon päästä SM-halleissa. Ennätysvire on ilmassa…

Marja Eskelinen Kuva: Eskelisen arkisto

Vetelin Urheilijoiden Marja Eskelinen täyttää tänä vuonna 55 vuotta helmikuun lopussa. Jyväskylässä Eskelinen hyppäsi uuden Pohjoismaiden ennätyksen sekä ulkona että sisällä tuloksella 301. Entinen PE hallissa oli ruotsalaisen Carin Thoranderin 260 vuodelta 2019 ja ulkoennätys tanskalaisen Susanne Hedagerin 272 myös vuodelta 2019. PE:t hyväksytään vuosisäännöllä, muissa ennätyksissä vaaditaan täytetty ikä.

Pirjo Karetie Kuva: Aarto Nevala

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Pirjo Karetie paransi omissa nimissään ollutta 200 metrin 80-vuotiaiden Suomen ennätystä lukemiin 46,31. Entinen SE oli 47,13 viime vuodelta.

Vaajakosken Kuohun Jukka Eskelinen juoksi 1000 metriä aikaan 2,56,00. Aika on 50-vuotiaden uusi halli SE. Entinen SE oli Tapanilan Erän Tuomo Vanhasen 3.00,46 vuodelta 2015. Yli 200 metrin halliradalla on Kuopion Reippaan Jukka Kaukola juossut 2.47,46 vuonna 2018. Tonnin ennätykset eivät ole SAUL:n ennätystilastoissa.

Juha Kylänpää