106-vuotias Ilmari Koppinen työnsi kuulaa juhlakisoissaan – Hyviä Masters-tuloksia Salo-hallissa

Ilmari Koppinen ja kannustusta riittää Kuva: Aarto Nevala

V-S Masters järjesti vanhimmalle urheilijalleen juhlakisat Salo-hallissa ”Ilmarin suoralla”. Lajeina olivat Lentävä 20m, 60 m, pituus, kolmiloikka ja kuulantyöntö.

Aiemmin tammikuussa 106 vuotta täyttänyt V-S Mastersin Ilmari Koppinen työnsi kuulaa koko hallin kannustaessa. Koppinen työnsi kaksikiloista lukemiin 2,66. Tuloskunto on säilynyt hyvänä, Koppinen jäi vain 21 senttiä viimevuotisesta 105-vuotiaiden ennätyksestään 2,87. Koppisen työntäessä hallissa oli suuren urheilujuhlan tuntua, ja tunnelma katossa. Onnittelut Ilmari, tulos lienee (tai on) vanhin suomalaisen tekemä kilpailutulos kautta aikain!

Senni Sopanen Kuva: Aarto Nevala

Yhtä suuren kannustuksen sai helsinkiläisen Spoven Senni Sopanen. Kuula lensi 96-vuotiaan Sopasen kädestä räväkästi ja yleisö oli haltioissaan.

V-S Mastersin urheilijat olivat hyvässä vireessä juoksuradalla. Kenties heitäkin siivitti Koppisen esimerkki. Mikähän onkaan hienompaa tehdä kovia tuloksia oman seuran legendan kisoissa.

Elisa Lahdensuo voitti 60:n metrin eränsä Kuva: Aarto Nevala

Elisa Lahdensuo juoksi 60 metriä 8,64 ja jäi vain kolme sadasosaa viikko sitten Lahdessa juoksemastaan 55-vuotiaiden SE:stä 8,61.

Elisa Lahdensuo ja Sanna Westerberg aidoissa Kuva: Aarto Nevala

V-S Mastersin Lahdensuo juoksi myös pika-aidat, ja iloitsi siinä lajissa tekniikkansa ja nopeutensa kehityksestä. Myöhemmin keväällä on odotettavissa lisää SE-tuloksia, viimeistään Torunin EM-halleissa maaliskuussa. Elisa oli iloinen myös siitä että aitajuoksuja on hyvin tarjolla Masters-urheilijoille hallikaudella. Ensi viikonloppuna hän kilpailee sunnuntaina Helsingissä.

Heimo Elonen Kuva: Aarto Nevala

V-S Mastersin salolainen Heimo Elonen juoksi 60 metriä 8,58 ja jäi vain 14 sadasosaa Aimo Mikkolan 70-vuotiaiden Suomen ennätyksestä. Elonen kilpaillee ensi viikonloppuna Turussa SE:n rikkominen tavoitteenaan. V-S Mastersin Petri Tauriainen oli myös hyvässä vauhdissa viisikymppisissä.

Kisan jälkeen Elonen ja Lahdensuo vertailivat kumpi voitti. Yleisurheilu on sukupuolisesti tasa-arvoisin laji maailmassa, myös Masters-urheilussa. Tällä kertaa Elonen oli vähän nopeampi.

”Ilmarin Suora” oli tälläkin kertaa suosiollinen hyville tuloksille.

Vielä kerran onnittelut Ilmari Koppinen!

Täydelliset tulokset julkaistaan myöhemmin.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala