Päivi Kauppiselle Suomen ja Pohjoismaiden ennätys, Jukka Kauppilalle taas SE

Päivi Kauppinen Kuva: Petteri Jokela

SM-maratonit juostiin Vantaan Maratonin yhteydessä lauantaina 14. lokakuuta. Masters-urheililjat olivat taas ennätysvireessä.

Kenttäurheilijat-58:n Päivi Kauppinen juoksi maratonin aikaan 2.49.42 ja oli yleisen sarjan neljäs SM-maratonilla. Kauppisen aika on uusi 50-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Ikäluokan SE oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Katja Järvelän 2.55.18 viime vuodelta Pisan Maratonilta Italiasta. Entinen Pohjoismaiden ennätys oli norjalaisen Nina Warwik Ytterstadin 2.51.04 vuodelta 2012. Järvelä juoksi tänään Vantaalla 2.58.46 ja oli SM-maratonilla kahdeksas.

Jukka Kauppila

Limingan Niitto-Miesten Jukka Kauppila juoksi 2.57.37 ja voitti ikäluokkansa Suomen Mestaruuden. Aika on 65-vuotiaiden Suomen ennätys ja Kalevi Karesniemen SE 2.57.51 vuodelta 1988 parani 14 sekuntia. Samalla Kauppilasta tuli vanhin suomalainen, joka on alittanut kolme tuntia maratonilla.

Onnittelut Päivi ja Jukka ennätyksistä!

Juha Kylänpää