Neljä Suomen ennätystä ja Pohjoismaiden ennätys – SAUL SM viestit Kangasala ennätyskatsaus

V-S Masters 55-vuotiaiden joukkue Kuva: Aarto Nevala

 Kangasalla juostiin lauantaina SM-viestit hyvässä säässä ja ennätyksiäkin nähtiin. Suomen ennätyksiin juoksivat tällä kertaa V-S Mastersin joukkueet, Helsingin Kisa-Veikot ja Jyväskylän Kenttäurheilijat.

V-S Masters teki uuden Suomen ja Pohjoismaiden 55-vuotiaiden naisten 1000 metrin viestissä ajalla 2.47,80. Joukkueessa juoksivat Sirpa Stenvall, Salla Teppo, Elisa Valtanen ja Katrin Mertanen. Entinen SE oli Helsingin Kisa-Veikkojen joukkueella Anna-Liisa Salminen, Anne Nurmi, Kati Oikarinen, Virpi Ruohomäki 3.00,66 viime vuodelta. Entinen Pohjoismaiden ennätys oli Ruotsin 2.55.26 vuodelta 2001. Siinä joukkueessa juoksivat Ene Säinas, Kerstin Nilsson, Ulla Bodén ja Jutta Pedersen.

Mirjam Tynkkynen, Marja Metsänkylä, Helena Friman ja Kirsti Viitanen Kuva: Aarto Nevala

V-S Masters juoksi 70-vuotiaiden 1000 metrin viestissä uuden SE:n joukkueella Kirsti Viitanen, Helena Friman, Marja Metsänkylä ja Mirjam Tynkkynen ajalla 3.43,48. Entinen SE oli Kunto-Pirkkojen 3.58,87 vuodelta 2016 Kangasalta. Joukkueessa seitsemän vuotta sitten juoksivat Mirja Mäntylä, Irmeli Mäihäniemi, Tellervo Pihlajaniemi ja Inkeri Janhunen.

Helsingin Kisa-Veikot juoksi 50-vuotiaissa 1000 metrin viestissä Suomen ennätyksen 2.20,91. Joukkueessa juoksivat Ari Korolainen, Teemu Aaltonen, Henry Andberg ja Jani Viljola.  Entinenkin ennätys oli HKV:lle vuodelta 2016 Lappeenrannasta. Silloin joukkueessa juoksivat Mika Siimes, Jan Särömaa, Taisto Miettinen ja Jarmo Nissilä. Kaikki heistäkin olivat Kangasalla lauantaina ja juoksivat Siimestä lukuun ottamatta.

70-vuotiaissa naisissa Jyväskylän Kenttäurheilijat paransi viimevuotista 4×100 metrin SE-lukemaansa aikaan 1.15,62. Joukkueessa juoksivat Maire Ahonen, Sisko Rauhala, Liisa Lapinkero ja Terhi Kokkonen. Viime vuonna Eläintarhassa edellinen SE-lukema oli 1.16,52 joukkueella Lapinkero, Kokkonen, Ahonen ja Anu Mitro. Kehitystä siis huimasti viime vuodesta.

Hyvin lähelle Suomen ennätystä pääsi myös Jyväskylän Kenttäurheilijat. 35-vuotiaiden joukkue Tuire Mäki, Tessa Tillgren, Miia Konttinen ja Johanna Kivistö juoksi 4X100 metrillä 53,10. JKU:n ikäluokan SE on 53,09 vuodelta 2010. Siinä joukkueessa juoksivat Kirsti Siekkinen, Marjaana Sojakka, Minna Pessa ja Paula Mäkelä.

Ennätyskirjuri oli SM-viesteissä ylituomarina ja lähipäivinä on odotettavissa laajempi raportti kilpailuista.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala