Sampo Kiviharju sivusi Suomen ennätystä Eläintarhassa

Oskari Lehtonen, Sampo Kiviharju ja Erik Back Kuva: Juha Kylänpää

Hämeenlinnan Tarmon 38-vuotiaan Sampo Kiviharjun vauhti ei hyydy. Eläintarhan Hyvän Tuulen Kisoissa Kiviharju juoksi +0,6 tuulessa 200 metriä aikaan 21,45. Kiviharju sivusi omaa 35-vuotiaiden SE-aikaansa kahden vuoden takaa. Sekin SE on juostu Eltsussa 23.8.2021, ja silloin tuuli oli +1,3.

  • Pari askelta petti matkalla, muuten hyvä juoksu, Kiviharju totesi alkuerän jälkeen

Kiviharjulla olisi ollut oikeus myös finaaliin, mutta työkiireen takia Kiviharju ei voinut osallistua. Loppukilpailussa puhalsi +1,5 tuuli ja Oskari Lehtonen juoksi Eläintarhan kenttäennätyksen 20,86. Mihin Kiviharju olisikaan pystynyt? Onneksi on vielä kesää jäljellä.

Eläintarhassa alkuerät oli tehty tilastoaikojen mukaan, viimeisessä erässä oivat nopeimmat juoksijat, josta myös kuva. Loppukilpailuihin pääsi 16 nopeinta aikaa.

Juha Kylänpää