Henna Vanhanen juoksi 800 metrin Suomen ennätyksen Pudasjärvellä

Henna Vanhanen Kuva: Marko Koivula

Pudasjärven Urheilijoiden Henna Vanhanen juoksi kotikentällään 800 metriä aikaan 2.19,91. Aika on uusi 45-vuotiaiden Suomen ennätys. Entinen ennätys oli Leena Halmeen 2.22,51, jonka Halme juoksi Eugenen MM-kilpailuissa 1.8.1989. Suomen ennätys parani siis kerralla 2,6 sekuntia ja Halmeen ennätys oli jo lähes 34 vuotta vanha.

Henna Vanhanen on monipuolinen juoksija, hän juoksee kilpailuja 800 metristä aina maratoniin. Kuopion SM-kilpailuissa Vanhanen vihjasi jo ennätyskirjurille tavoitteestaan juosta tämä ennätys heinäkuussa kotikentällään. Tavoitehan onnistui täydellisesti. Henna myös juoksi 800 metrillä oman ennätyksensä nyt 45-vuotiaana, kehitystä on tapahtunut vuosittain. Vanhanen täytti 45 vuotta heinäkuun alussa. Ennätyksiä muiltakin matkoilta on odotettavissa 45-vuotisten sarjassa.

Ennätyksestä iloitsi myös Vanhasen valmentaja Annemari Kiekara.

Suuri kiitos myös Pudasjärven Urheilijoiden kisajärjestäjille, erityisesti Heino Ruuskaselle. Ennätysilmoitus toimitettiin ennätyskirjurille välittömästi kisan päättymisen jälkeen.

Artikkelin kirjoittamiseen kului vähän liikaa aikaa, kun ennätyskirjuri oli Espoon U23 EM-kilpailuissa kuuluttajana, jotka nekin olivat loistokkaat. Kymmenestä suomalaisesta EM-mitalista kasvaa jatkossa kymmenen vuoden päästä varmasti myös muutama kovatasoinen Masters-urheilija. Sitä ennen nuoret mitalistit tuottavat vielä paljon iloa meille suomalaisille yleisen sarjankin arvokilpailuissa.