Maija Kumpula juoksi Euroopan ennätyksen 400 metrillä

Maija Kumpula, Euroopan ennätysnainen N75 400 m

Oulun Pyrinnön Maija Kumpula juoksi 75-vuotiaiden Euroopan ennätyksen 1.20,49 ratakierroksella. Kumpula sai koko matkan hyvää vetoapua matkalla 70-vuotiaden mestarilta Raija Hildeniltä. Loppusuoralla Kumpula haastoi nuorempansa ja viiletti ennätykseen.  

  • Tuntui oikein hyvältä, ja Raija antoi hyvän haasteen. Maailmaennätys oli tiedossani, mutta Euroopan ennätys tuli mukavana ”yllätyksenä”. Juoksu kulki tänään, jalat olivat oivassa iskussa, iloitsi Kumpula juoksun jälkeen.

Euroopan ennätys oli hollantilaisen Riet Jonkersin 1.21,10 vuodelta 2019. 75-vuotiaiden 400 metrin maailmanennätys on Kanadan Christa Bortigonin 1.19,53 vuodelta 2013. Pohjoismaiden ennätys olikin jo Maijan nimissä ja sekin parani nyt Kuopiossa.

Juha Kylänpää