Yleisurheilun SM-kisat Kuopiossa 16.-18.6.2023

Tulevana viikonloppuna järjestetään Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) Suomenmestaruuskilpailut Kuopion Väinölänniemellä. Osa heittolajeista suoritetaan Itkonniemen kentällä. Kisat ovat kauden päätapahtuma ja järjestävä seura Kuopion Reipas tarjoaa mahdollisuuksia koviin kamppailuihin mestaruuksista. Kuopion Reippaan toiminnanjohtaja Jonna Kettunen kertoo, että kisoihin on ilmoittautunut 789 urheilijaa, joilla on edessään yhteensä 1916 lajisuoritusta. Kisojen järjestäminen on kova urakka ja vapaaehtoisille toimitsijoille löytyy runsaasti työtehtäviä. Kisojen ajaksi on luvattu lämmintä säätä.

30-95 -vuotiaita yleisurheilijoita

Viiden vuoden välein vaihtuvien ikäsarjojen myötä kisojen nuorimmat urheilijat ovat 30-vuotiaita. Eniten osanottajia on perinteiseen tyyliin ikäsarjoissa 50-65 -vuotiaat. Alkukesästä kilpailijat ovat olleet kovassa kunnossa ja useita Suomen ennätyksiä on jo syntynyt. Kuopion kisojen iäkkäin urheilija on Helsingin SPOVE:n Senni Sopanen (95-v), joka hyppää pituutta ja on mukana myös kolmiloikassa ja kuulantyönnössä. Sennin pituushyppyä voi tulla seuraamaan Vänärille lauantaina kello 17:25, kolmiloikka on sunnuntaina kello 13:50 ja kuula alkaa sunnuntaina kello 16:25. Senni on loistava aikuisurheilun johtotähti, joka korkeasta iästään huolimatta pystyy lajinomaisiin suorituksiin.

Vänärillä riittää katsottavaa ja koettavaa aamukymmenestä lähtien perjantaina 16.6. Lauantaina ja sunnuntaina kilpailut alkavat kello 9. Yleisöllä on vapaa pääsy. SAUL Media raportoi kisoista sosiaalisen median puolella (erityisesti SAUL:in Facebook sivustoa kannattaa tarkkailla ; https://www.facebook.com/aikuisurheiluliitto ) ja lehdistölle tarjotaan laajoja tiedotteita jokaisen kilpailupäivän jälkeen. Kuopion Reippaalla on myös omat tiedotuskanavansa, joten tietoa kyllä on saatavilla (https://www.facebook.com/KuopionReipas ja Instagramissa @kuopion_reipas). Jukka Kaukola hoitaa Live-tulospalvelun.

Teksti ja kuva: SAUL Media

Kuvateksti: Senni Sopanen on Kuopion SM-kisojen iäkkäin osallistuja. 95-vuotias Senni osallistuu kolmeen lajiin: pituus, kolmiloikka ja kuula. Kuvassa hän keskittyy työntöönsä vuoden 2022 MM-kisoissa Tampereella.