Jukka Kauppila ja Jaakko Kero maantievitosen Suomen ennätyksiin

Jaakko Kero kohtasi kaikkien aikojen kovimman turkulaisen juoksijan Helsingissä ja juoksi SE:n

Kolmastoista toukokuuta nähtiin kaksi Suomen ennätystä samalla matkalla. Turun Urheiluliiton Jaakko Kero juoksi Helsingissä HCRD-tapahtumassa maantievitosen aikaan 16.11. Tulos on 50-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Entinenkin ennätys oli Jaakko Kerolla 16.23, jonka hän juoksi Turussa 28. huhtikuuta Aurajoen Yöjuoksussa. SE parani näin 12 sekuntia.

Jukka Kauppila Kuva:Aarto Nevala

Kempeleen Baana-Runissa Limingan Niitto-Miesten Jukka Kauppila teki saman tempun 65-vuotiaissa. Kauppila pysäytti kellon maalissa aikaan 18.18. Kauppilan omissa nimissä ollut SE parani 17 sekuntia. Entinen ennätys oli Muhoksella 23.4.2023 juostu 18,35.

Molempien juoksijoiden nimikirjaimet ovat samat ”J.K”, kuten jutun kirjoittajankin. Kuuluisin ”J.K” tänään saattaa olla Jere ”Käärijä” Pöyhönen, kunhan CHA-CHA-CHA on kajahtanut Euroviisuissa Liverpoolissa.

Onnittelut Jaakko ja Jukka!

Teksti: Juha Kylänpää

 Kuvat: Jaakko Kero ja Aarto Nevala