Partanen käveli kolmikymppisten SE:n 35 kilometrillä

Aku Partanen Kuva:SUL

Lappeenrannan Urheilumiesten Veli-Matti Partanen oli ennätystuulella kotikaupungissaan. Satamassa käydyssä SM-kilpailuissa ”Aku” teki oman ennätyksensä 2.29.03. Tulos on 30-vuotiaiden 35:n kilometrin uusi Suomen ennätys. Entinen SE:kin oli varsin tuore. Aleksi Ojala käveli ajan 2.31.48 maaliskuussa Dudincessa Slovakiassa.

Paljon ei Partanen jäänyt yleisen sarjankaan SE:stä. SE on Aleksi Ojalan 2.28.42 tehty MM-Oregonissa viime vuonna. Ojala oli tuolloin 29-vuotias.

Veli-Matti Partasta kutsutaan nimellä Aku, joka juontaa jo nuoruudesta. Joskus on lentolippukin tilattu väärällä nimellä. Zurichin EM-kisoissa kannustimme Partasta 50 kilometrillä vuonna 2014. Paikalliset tulivat näyttämään käsiohjelmaa ja alleviivasivat etunimeä Veli-Matti. Totesin heille: lausutaan AKU.

Onnittelut ”AKU” masters-SE:stä!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SUL