MM-hallien ensimmäinen päivä- Kauppilalle MM ja PE, Savolalle MM-hopeaa ja SE

Jukka Kauppila

Torunin MM-hallien ensimmäisenä päivänä syntyi kaksi Suomen ennätystä. Ennätyksen tekoon vaadittiin vähintään MM-hopeaa.

Limingan Niittomiesten Jukka Kauppila juoksi 3000 metriä aikaan 10.14,37, joka toi 65-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Aika on uusi Suomen ennätys, entinen oli Kauppilan Reykjavikissa kuukausi sitten juoksema 10.20,43. Aika on myös uusi Pohjoismaiden ennätys. Entinen halliratojen PE oli ruotsalaisen Rune Bergmanin 10.17,07. Kauppilan ajat ovat ennätyksiä nykysääntöjen mukaan niin sisä- kuin ulkoradoillakin.

Aulis Savola Kuva: Aarto Nevala

Lappajärven Veikkojen Aulis Savola heitti 5,45 kilon painoa lukemiin 14.14. Tulos on 85-vuotiaiden uusi halliratojen Suomen ennätys. Entinen SE oli Erik Erikssonin 13.52 vuodelta 2009. Savolan ennätysheitto riitti MM-hopeaan Puolan Torunissa.

Tsemppiä kaikille urheilijoillemme Toruniin!

Onnittelut ennätyksistä ja MM-mitaleista Aulis ja Jukka!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala