Räväkkä alku SM-hallimoniotteluissa – Viitaselle EE, Kokkoselle ja Makkoselle SE pika-aidoissa

Kirsti Viitanen Kuva: SAUL media

Jyväskylän SM-hallimoniottelut alkoivat ennätysten merkeissä. Heti avauslajissa, pika-aidoissa syntyi Euroopan ja Pohjoismaiden ennätys sekä kolme Suomen ennätystä.

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Kirsti Viitanen aitoi 20,56. Tulos on 80-vuotiaiden uusi Euroopan, Pohjoismaiden ja Suomen ennätys. Entiset ennätyksetkin olivat suomalaisella, Helsingin Kisa-Veikkojen Varpu Holmbergilla.  Holmberg aitoi 14.11.2021 samoissa kisoissa Liikuntamyllyssä ajan 23,67.

Terhi Kokkonen Kuva: Nils Östman

75-vuotiaissa Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Terhi Kokkonen juoksi 13,39.  Sirkka-Liisa Ruuskasen nimissä ollut ennätys 14,04 vuodelta 2019 parani selvästi. Kokkonen jäi vain hitusen PE:stä, joka on ruotsalaisen Asta Larssonin nimissä oleva 13,32 vuodelta 2006. Toivottavasti tuo jättää Terhille sopivaa nälkää…

Paulus Makkonen Kuva: SAUL Media

Aikuisurheilu on tasa-arvoista, mitä naiset edellä sitä miehet perässä. Kunto-Pirkkojen Paulus Makkonen paransi omissa nimissään ollutta tuoretta 85-vuotiaiden Suomen ennätystä lukemistä 14,91 lukemiin 14,23.

Ottelut jatkuvat Jyväskylässä, montahan ennätystä vielä nähdään?

Onnittelut Kirsti, Paulus ja Terhi!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: SAUL Media