Kahden lajin SM-kilpailujen viikonloppu – Hiihdot Tampereella ja vauhdittomat Kuortaneella

SM-hiihdot ja SM-vauhdittomat kilpailtiin samana viikonloppuna. SM-Tampereella 28.-29.1 ja SM-vauhdittomat Kuortaneella 28.1. SM-kilpailut olivat tilaisuus sadoille urheilijoille näyttää kykynsä – Näin he todellakin tekivätkin. Kiitos kilpailun järjestäjille ja kilpailijoille!


SM-hiihdot

Kuvassa lähtö starttiryhmä M4x5km

SM-hiihtojen ohjelmassa oli perinteisen tyylin kilpailut. Lauantaina kilpailtiin henkilökohtaiset lajit ja sunnuntaina viestit. Kilpailuun osallistuivat myös järjestävän seuran puheenjohtaja Anja Rovio ja Aino Berg – esimerkillistä toimintaa.

Anja Rovio piti kahden päivän kilpailumallia hyvänä ”lauantaina ei paras päivä, mutta sunnuntaina kulki hyvin”. Lauantain kilpailu toimi sai kehon toimimaan Anja kertoi. ”Kisat ovat tehokkaampia irtiottoja kuin omatoiminen harjoitus, vaikka kuinka yrittää tehdä maksimiharjoitusta”.

Aino Berg osallistui vain sunnuntain viestiin. Kilpailunjohtajana hänet piti kiireisenä lukuisat kuntohiihtäjät, jotka eksyivät ajoittain kilpailuradalle. Toivottavasti osa heistä nähdään jatkossa kisaliivi päällä. Nyt seuroilla hyvä tilaisuus ottamaan koppia heistä.

Kuvassa kilpailupäälikkö Aino Berg

Kilpailu oli hienosti järjestetty. Vielä yhdet SM-hiihdot tulossa 25.-26.2. Tampereella. Tavoite siihen siis!

Tulokset löytyvät, täältä


SM-vauhdittomat

SM-vauhdittomat kilpailtiin Kuortaneella – Kuortanehallissa loistavissa olosuhteissa.

Myös vauhdittomissa nähtiin ja tehtiin hyviä tuloksia. varsinkin Kirsti Viitanen N80 sarjassa Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoista oli erinomaisessa kilpailukunnossa. Kirsti paransi kaikissa lajeissa Suomen ennätystä. Uudet ennätykset korkeus, 90cm, pituus 1.80m ja kolmiloikka 5.38m.

Kuvassa Kirsti Viitanen

Kirstin lisäksi tehtiin kaksi SE:tä, kun N65 sarjan Leena Tenhu hyppäsi vauhditonta pituutta 2.13m. Leena oli varsin iloinen ja yllättänyt ennätyksestä. Onnea Leena.

Nuorimassa sarjassa kilpaillut järjestävän seuran (Kuortaneen Kunto) Janne Etelätalo siirsi M30 sarjan kolmiloikan ennätyksen historiaan tuloksella 9.83m. Tämä oli Jannen kaikkien aikojen paras mitattu tulos lajissa. Jannen ennätys pituushypysssä on 7.46m vuodelta 2016, joten hallikautta varten tuloskunto on varsin kohdillaan.

Kilpailun tulokset löytyvät, täällä

Vauhditon pituus Senni Sopanen N95
Vauhditon korkeushyppy, Paavo Reilson M55
Vauhditon kolmiloikka Reijo Häyrinen M65