Veijo Tolonen paransi kuuden tunnin Suomen ennätystään Joensuussa

Veijo Tolonen Kuva: Petteri Jokela

Endurance Ultrarunning Finlandin Veijo Tolonen juoksi kuudessa tunnissa 72,448 kilometriä Sisun kuuden tunnin juoksussa Joensuun Areenalla. Tulos on uusi 55-vuotiaiden Suomen ennätys.

Tolonen paransi viime vuonna juoksemaansa omissa nimissään ollutta SE-tulosta 71,475 km lähes kilometrin. Joensuun 325 metrin radalla se on reilut kolme kierrosta. Edellinen ennätys oli juostu Joensuussa viime vuonna.

Kansainvälinen Ultrajuoksuliitto ei erittele erikseen ulko- ja sisärataennätyksiä. Kaikki tulokset ovat samanarvoisia. Sama käytäntö on SAUL:n Suomen ennätyksissä ultrajuoksujen osalta. Viralliset ultrajuoksumatkat ovat: 100 kilometrin juoksu, 6,12,24 ja 48 tunnin juoksut.

Onnittelut Veijo Tolonen!

Teksti Juha Kylänpää

Kuva: Petteri Jokela