Jaakko Kero juoksi vitosen SE:n Vantaalla

Jaakko Kero Kuva: Juha Kylänpää

Syyskuun kolmantena 50 vuotta täyttänyt Jaakko Kero jatkaa ennätystehtailuaan. Lokakuussa Turun Urheiluliiton Kero juoksi Tukholmassa maantiekympin 50-vuotiaiden SE:n 32.53. Tänään vuorossa oli Vantaalla maantievitosen Suomen ennätyksen murskaaminen. Ennätys paranikin 29 sekuntia, kun Kero kiiruhti vitosen aikaan 16.25. Entinen SE oli Rovaniemen Roadrunnersin (RDS) Veijo Honkaniemen viime vuonna juoksema 16.54. Honkaniemellä on edelleen 55-vuotiaiden SE 17.02, jonka hän juoksi samana vuonna täytettyään 55.

  • Tänään oli tuulinen, mutta muuten hyvä sää, mutta juoksu oli aika helppoa. Juoksin tänään vitosen, kun ei näitä virallisesti mitattuja ole liikaa tarjolla, tiesin reitin nopeaksi, Kero totesi juoksun jälkeen

Jaakko juoksi muutama vuosi sitten 45-vuotiaiden SE:n samalla reitillä. Kaksi vuotta nuorempi veli Jukka Kero paransi sitä myöhemmin.

Tänään Jaakko Kero sai hyvää kiriapua omalta pojaltaan, 15-vuotiaalta Jens-Arne Kerolta, joka oli vitosen kokonaiskilpailussakin kakkonen.

  • Saapa nähdä, kauanko poika pysyy takana, Jaakko pohti maalissa

Kerothan ovat hallinneet kestävyysmatkoja SAUL-joukkuekilpailuissa. Jaakon johdolla Kerot ovat voittaneet tänä vuonna kympin ja puolimaratonin joukkuekilpailut SAUL:n SM-kisoissa kympillä ja puolimaratonilla. Lisää Keroja on tulossa.

  •  Nämä aikuisurheiluennätykset innostavat minua koviin tavoitteisiin. Juokseminen on muutenkin osa elämääni ja ”veren perintöä”.  Seuraavaksi ennätystavoitteeksi olen asettanut Heikki Vakkurin 3000 metrin halli-SE:n 9.10,54 (1999), joka on myös Pohjoismaiden ennätys. Kunhan sopiva kisa löytyy, olen valmis jo heti ensi vuoden alussa- tai aiemminkin, jos kisa vaan löytyy, Jaakko Kero kertoo hallikauden tavoitteestaan.

Onnittelut Jaakko – ja tsemppiä tuleviin ennätyshaasteisiin!

Juha Kylänpää