Jaakko Kero juoksi Suomen ennätyksen Tukholmassa

Jens-Arne ja Jaakko Kero. (JK)

Turun Urheiluliiton Jaakko Kero oli ennätysvauhdissa Hässelbyloppet – juoksutapahtumassa sunnuntaina. Syyskuun kolmas päivä 50 vuotta täyttänyt Kero juoksi ensimmäisen tämän ikäluokan Suomen ennätyksen. Maantiekymppiin kului aikaa 32.53. Tulos alittaa 13 sekunnilla vanhan Suomen ennätyksen 33.06. Entinen ennätys oli Martti Luostarisen nimissä jo vuodelta 1998. Ennätys kesti siis 24 vuotta ja oli viime vuosituhannelta.

Nyt juostu Keron ennätys tuskin elää yhtä kauan kuin Luostarisen ennätys. Kaksi vuotta nuorempi pikkuveli Jukka Kero on jo muutaman ennätyksen isoveljeltään vienyt. Jaakko saa myös hyvää vastusta pojaltaan Jens-Arne Kerolta, joka juoksi Tukholmassa 35.29. Kauanko poika pysyy vielä perässä?

Maantiejuoksuja on vielä tänä vuonna useita eri matkoilla. Jaakko tuskin tyytyy yhteen ennätykseen tänä vuonna.

Keron ennätys oli Suomen Aikuisurheiluliiton 199. Suomen ennätys tänä vuonna.

Viime vuonna ennätyksiä tehtiin 124.

Onnittelut Jaakolle!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Jaakko Kero