Ruotsi-Ottelun Masters-viesteissä viisi Suomen ennätystä, kaksi Pohjoismaiden ennätystä

Maailman vanhin yleisurheilumaaottelu, legendaarinen Suomi-Ruotsi maaottelu palasi näyttävästi Olympiastadionille kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna Tukholmassa juostiin ensimmäiset Masters-viestit maaottelun lisälajina. Tämä hieno perinne sai jatkoa Helsingissä hyvin tuloksin. Neljä juoksua ja viisi Suomen ennätystä.

Kuusikymppiset

M60 1000 m viesti 5) HKV/ Suomi 2.25,03 (Veijo Kylmäpuro, Esa Salminen, Jari Pantzar, Christer Strömberg), 6) SWE 2.31,65 (Olov Åslund, Magnus Angenfeld, Robert Reinhold, Bobbie Baars).

Kuusikymppisissä HKV:n miehet olivat liekeissä. 1000 metrin viesti kulki aikaan 2.25,03. Tulos on Suomen ennätys sekä maajoukkueena että seurajoukkueena sekä Pohjoismaiden ennätys. Joukkueen jokaisen miehen rinnasta löytyy vaahteralehti. Suomen ennätys parani selvästi, entinen oli HKV:n 2.29,19 vuodelta 2020. Pohjolan ennätys oli Suomen 2.25,28. 18.heinäkuuta 1989 Norjan Larvikissa PM-kilpailuiden joukkueessa juoksivat Erkki Jylhämäki, Terho Välimäki, Lars ingvers ja Unto Mattsson.

viisikymppiset

M50 1000 m viesti 1) SWE 2.08,18 (Peter Johansson, Mårten Skogman, Stefan Engelbrektsson, Mattias Sunneborn), 2) FIN 2.10,15 (Paavo Reilson, Petteri Soini, Petri Tauriainen, Mikael Söderman).

Viisikymppisten viestissä parannettiin viimevuotista Tukholman maaottelussa juostua Suomen ennätystä kaksi sekuntia ja viisi sadasosaa. Joukkuekin oli lähes sama, Petri Tauriainen korvasi Teemu Aaltosen Helsingissä. Ruotsi voitti selvästi Mattias Sunnebornin ankkuroimana, mutta Tanskan nimissä ollut PE 2.07,64 kesti.

Viisikymppiset

N50 1000 m viesti 7) FIN 2.33,64 (Tarja Salmela, Elisa Valtanen, Virpi Råman, Katrin Mertanen), 8) SWE 2.35,04 (Charlotta Häggström, Linda Åkerman, Görel Manners, Jenny Åkervall).

Viisikymppisissä ei maajoukkueen SE:tä vielä ollut, mutta nyt on Pohjoismaiden ennätyksen kera. Aika alittaa seurajoukkueen ennätyksen 2.41,21 selvästi. Tuo Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden tulos oli myös Pohjolan ennätys lauantaihin asti.

Nelikymppiset

N40 1000 m viesti 3) SWE 2.20,74 PB (Emma Ljungnér, Anna Björkstedt, Sara Liljegren, Paulina Orell Sahlberg), 4) FIN 2.24,13 PB (Johanna Haikonen, Tanja Liski, Katja Larinen, Sanna Erkinheimo).

Nelikymppiset juoksivat hyvin ja alittivat Ruotsin Pohjoismaiden ennätyksenkin 2.25,69. Ruotsalaiset juoksivat kuitenkin 2.20,74 ja paransivat itse PE:tä. Suomen tulos on kuitenkin Suomen ennätys. Entinen oli Helsingin Kisa-Veikkojen 2.30,63, joka tietysti säilyy seurajoukkue-ennätyksenä.

Toimin kilpailuissa kenttäkuuluttajana ja oli ilo kannustaa. Juoksustanne huokui ilo kuuluttamoon asti. Toivotaan, että ensi vuonna Tukholmassa jatketaan samalla konseptilla. Masters-viesti kuuluu maaotteluun.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Raimo Koskela, Jukka Mertanen