Riitta Rasimus juoksi 3000 metrillä uuden SE:n Orimattilassa

Riitta Rasimus Kuva: Aarto Nevala

Vielä yksi uusi ennätys Orimattilasta viime sunnuntailta. Kunto-Pirkkojen Riitta Rasimus juoksi 3000 metriä aikaan 20.31,90. Tulos on 80-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Ikäluokan Pohjoismainen ennätys on norjalaisen Aase Sofie Rekkebon 19.52,5 vuodelta 2012.

”Aika harvoin on näitä 3000 metrin juoksuja tarjolla. Juuri tämän ennätyksen halusinkin tehdä”, Rasimus kertoi

Riitta Rasimus joutui jättämään Tampereen MM-kilpailut väliin terveydellisistä syistä. Loppukesästä Rasimus palasi radoille ennätyskuntoisena.

Onnittelut Riitta!

Kisajärjestäjiltä toivoisin ilmoitusta ennätyksistä. Nyt näiden huomaaminen on liukumassa urheilijoiden vastuulle. Myös ennätyskirjuri pyrkii mahdollisimman suuren tarkkuuteen. Orimattilan tulokset ovat toistaiseksi vain järjestävän seuran sivuilla. Kaikki tulokset tulee toimittaa myös Tilastopajaan.

Teksti: Juha Kylänpää, ennätyskirjuri

Kuva: Aarto Nevala