Anna-Liisa Salminen hyppäsi kolmiloikan SE:n Vuosaaressa

Anna-Liisa Salminen Kuva: SAUL Media

Helsingin Kisa-Veikkojen Anna-Liisa Salminen oli hyvässä hyppyvireessä Vuosaari Gamesissa Helsingissä sunnuntaina. Kolmiloikassa optimituuleen (+2,0) loikat kantoivat 8,82. Tulos on uusi 65-vuotiaiden Suomen ennätys. Entinen SE oli Terhi Kokkosen 8,37 vuodelta 2013.

Ennätys oli odotettavissa, sillä Tampereen MM-kilpailuissa Salminen loikki jo ikäluokan Pohjoismaisen ennätyksen 9,04. Tampereella Salminen kilpaili 60-vuotiaissa, koska täytti 65 vuotta vasta kilpailuiden jälkeen.

Ennätyskirjuri ei ollut taaskaan täysin hereillä. Parantamisen varaa on. Juuri kirjoitin tuloskatsaukseen, että Salminen on ollut lähellä SE:tä. Tämä on samalla oikaisu siihen uutiseen. Ennätystilasto on jo päivitetty.  

Urheilijallekin pitää antaa tavoitteita.  Anna-Liisalle annan vielä tavoitteeksi PE:n parantamisen, viimeistään Pedersören SM-kilpailuissa.

Onnittelut Anna-Liisa!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SAUL Media