Jaana Sieviläinen hyppäsi Pohjoismaiden ennätyksen Joensuussa

Jaana Sieviläinen Kuva:SUL

Joensuun Katajan Jaana Sieviläinen aloitti ulkoratakautensa kansainvälisellä ennätyksellä. Kotikaupungissaan Sieviläinen mittautti hiekkalaatikossa pituushyppynsä päätteeksi lukeman 580. Joensuussa oli optimaaliset tuulet, ennätyshypyssä +1,9.

Sieviläinen paransi vain viikon vanhaa Pohjolan ennätystä neljällä sentillä. Vasa Is:n Heidi Häggblom hyppäsi viime viikonloppuna 576 Perniössä, joka on ikäluokan SE ja PE. Sieviläinen täyttää 40 vuotta elokuussa, joten hän on vasta silloin SE-kelpoinen.

Kaikkihan muistamme, että Joensuussa käydään tänä vuonna Kalevan Kisat elokuussa.

Ja nythän on vielä niinkin, että sekä Häggblom että Sieviläinen ovat jo parantaneet ruotsalaisen Carina Palmqvstin entistä PE:tä tänä vuonna molemmat.

Tämä luvannee hyvää sekä Tampereen MM-kilpailuihin että syyskuun Ruotsi-otteluun Olympiastadionille.

Onnittelut Jaana Sieviäinen!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: SUL