Kumpula hurjasteli ennätyksiä Kajaanissa- Viitaselle PE Helsingissä

Maija Kumpula Kuva: Kumpulan arkisto

Oulun Pyrinnön Maija Kumpula jatkoi ennätystehtailuaan tiistaina Kajaanissa. 100 metriä kulki mukavassa 1,5 myötäisessä tuulessa aikaan 17,24. Kumpula paransi 10.kesäkuuta juoksemaansa entistä 75-vuotiaiden ennätystä 17,29 viisi sadasosaa.

Samoissa kilpailuissa ratakierros kulki 1.23,44.  Kumpula paransi Oulussa 8.kesäkuuta juoksemaansa Suomen ja Pohjoismaiden ennätystä 1.24,00 tällä kertaa 56 sadasosaa. Kumpula on nyt oivassa vireessä, MM-kilpailut alkavat Tampereella 29.kesäkuuta.

Kirsti Viitanen Kuva: Aarto Nevala

Maanantaina Helsingin Eläintarhassa Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Kirsti Viitanen sinkautti painoa uusiin 80-vuotiaiden Pohjoismaiden ennätyslukemiin 13,47. Tulos on parempi kuin maailmanennätys. Viitanen täyttää elokuussa 80 ja silloin hän on ennätyskelpoinen muihin ennätyksiin.

Viitanen kilpailee Tampereella 75-vuotiaissa. On mahdollista, että Kumpula ja Viitanen tavoittelevat yhdessä MM-mitalista pikaviestissä Tampereella.

Onnittelut Kirsti ja Maija ennätyksistä!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Kumpulan kotiarkisto ja Aarto Nevala