Järvenpää ja Vallinoja Suomen ennätyksiin HCRD:llä

Jarkko Järvenpää Kuva: Olli Leino

Suomen suurimmassa juoksutapahtumassa Helsinki City Running Dayssa (HCRD) syntyi kaksi masters-sarjojen Suomen ennätystä. Molemmat juostiin viiden kilometrin maantiejuoksussa.

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää juoksi vitosen aikaan 14.51. Järvenpää rikkoi Aki Nummelan vuonna 2020 Vantaalla juokseman 15.23 peräti 32 sekunnilla. Samalla alittui 15 minuutin raja. Järvenpää tunsi kuntonsa niin hyväksi juoksun jälkeen, että päätti juosta vielä puolimaratonin samana päivänä. Hyvin Jarkko juoksikin. Loppuajalla 1.07.58 hän hävisi vain rinnanmitan kenialaisella. Tämä kaikki lupaa hyvää Jarkolle kotikisoihin Tampereelle. Järvenpää aikoo juosta kotikaupungissaan peräti viisi matkaa.

Maija Vallinoja Kuva: Harri Pakarinen

Helsingin Juoksijoiden Maija Vallinoja rikkoi myös uuden ”haamurajan”. Vallinoja juoksi vitosen 19.58 ja paransi omissa nimissään ollutta ennätystä 21 sekuntia. Edellisen ennätyksen Vallinoja juoksi viime syksynä Lohjalla.

Kaksi uutta rajojen rikkojaa näin MM-kisavuoden aluksi ulkokilpailuissa. Hyvältä näyttää suomalaisten matka kohti Tampereen MM-kilpailuita.

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Olli Leino (Jarkko Järvenpää)

            Harri Pakarinen (Maija Vallinoja)