Manniselle ja Utriaiselle SE ja SM-pronssia Kuopiossa

Laura Manninen Kuva:Olli Leino

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen kertoi tavoitteekseen kymmenen minuutin alituksen 3000 metrillä, kun viime vuonna se jäi rikkomatta Jyväskylän SM-halleissa. Rikkoontuihan tuo kymmenen minuuttia, ja aika reilustikin. Aika 9.42,40 on uusi 45-vuotiaiden Suomen ja Pohjoismaiden ennätys, jotka Manninen sai haltuunsa viime vuonna Jyväskylän juoksullaan. Aika on myös parempi kuin ulkoratojen Suomen ennätys 9.51,84, joka sekin on Mannisella vuodelta 2018. Lisäksi Laura juoksi oman henkilökohtaisen ennätyksensä (PB) lähes 49-vuotiaana!  Hyvän ajan tae oli nopearytminen juoksu, kun Ilona Mononen ja Nathalie Blomqvist lähtivät alkupaukusta hyvään vauhdinpitoon. Mononen juoksi mestariksi ja Blomqvist hopealle. Laura Manninen sai ensimmäisen SM-hallimitalinsa, pronssia. Aikuisurheilussa Mannisella on yksi mestaruus hallissa 40-vuotiaiden kolmelta tonnilta vuodelta 2013. Sieltä oli entinen oma ennätyskin 9.45,83, joka nyt parani Kuopiossa.

  •  Pääsin lähtemään eturivistä, ja matkalla ei ollut ruuhkaa niin kuin viime vuonna. Kyllä aika oli minullekin melkoinen yllätys, piikkareilla juossut Manninen iloitsi kisan jälkeen

Tänä kesänä on Masters-urheilijoiden MM-kilpailut Tampereella. Sinne osallistumista Manninen ei ole vielä lopullisesti päättänyt.

  • Tampereella on monta matkaa ja kaikkia ei voi juosta. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan, mitä matkoja valitsisin, Manninen arvuuttelee
Erika Utriainen Kuva:Vili Kesti

Veitsiluodon Kisaveikkojen Erika Utriainen juoksi myös Kuopiossa SM-pronssia 800 metrillä. Utriainen juoksi ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa. SM-mitalien, jopa mestaruuksien makuun Utriainen on päässyt 4X400 metrin viesteissä.

Kuopiossa juostu aika 2.08,83 on uusi 35-vuotaiden pitkien halliratojen SE. Entisen ennätyksen 2.11,20 Utriainen juoksi viikko sitten Mustasaaressa. Utriaisella on myös lyhyiden halliratojen ennätys 2.11,71.

Myös Utriainen saa kiittää kilpakavereitaan hyvästä ajasta. Heti alussa Viola Westling ryntäsi kovaan vauhtiin ja veti peräänsä matkalle siirtyneen Eveliina Määttäsen. Kova vauhti ryhmitti juoksijat jonoon, ja ruuhkalta radalla vältyttiin. Utriainen sai juosta oman juoksun, eikä joutunut kiertelemään juoksijoita. Loppusuoralla Utriainen oli turvallisin välein kiinni kolmannessa sijassa ja kiristi vielä lopussa. Kannatti puristaa, aika 2.08,83 on Utriaisen PB ulkoradatkin huomioiden.   

Utriaiselle kesän tavoitteeksi voi asettaa myös ulkoratojen SE:n. Päivi Tikkasen vuonna 1995 juoksema aika 2.07,49 on hallikauden perusteella realistinen tavoite. Ennätyksen voisi tehdä vaikka Tampereen MM-kilpailuissa.

Kuopion SM-halleissa syntyi kaikkiaan kolme aikuisurheilijoiden SE-tulosta. Kaikki ennätyksen tehneet saivat myös SM-pronssia, sillä lauantaina 30-vuotiaiden 3000 m kävelyn SE:n tehnyt Elisa Neuvonen palkittiin Kuopiossa SM-pronssimitalilla.

Juha Kylänpää