Vapaan tyylin SM-hiihdot 15.-16.1. raportti

Kaupissa kilpailtiin vapaan tyylin hiihtomestaruuksista

Kaupin urheilupuistossa Tampereella kilpailtiin Suomen mestaruuksista vapaan hiihtotyylin lyhyillä matkoilla 15.–16.1. Kilpailut pystyttiin viemään läpi Pirkanmaan pahenevasta koronatilanteesta huolimatta. Järjestävä seura Kunto-Pirkat olikin tehnyt kovan työn tehdäkseen olosuhteet kilpailijoille turvallisiksi ja loppuun asti jännitettiin, voidaanko kilpailut järjestää.

Hiihtäjät kiittelivät molempina kisapäivinä latujen hyvää kuntoa. Lauantaina aurinko paistoi ja ladut olivat livakat. Kisaan oli ilmoittautunut hieman reilut 100 urheilijaa. Näistä kolmasosa oli isäntäseura Kunto-Pirkoista. M30–M65 ja N30–N55 -sarjoissa matkana oli viisi kilometriä ja tätä vanhemmilla kolme kilometriä.

Sunnuntain tuulisessa säässä hiihdettiin puolestaan viestimestaruuksissa. Viesteihin oli ilmoittautunut 21 joukkuetta, mutta lähtöviivalla oli jonkin verran poisjääntejä.

Lähtö- ja maalialueella nähtiin iloisia ilmeitä, kun pitkästä aikaa tavattiin kilpakumppaneita, mutta ladulla mentiin kisailmeellä ja tosissaan. Palkintojenjaot olivat koruttomat, kun koronarajoitusten vuoksi hiihtäjät hakivat mitalinsa yksitellen ja pujottivat ne itse kaulaansa.

Kunto-Pirkat rohmusi Malja-pisteitä isännän ottein ja oli ylivoimaisesti kilpailujen paras seura ennen SKB Racing Triathlon Teamiä ja Tampereen Pyrintöä.

Perinteisellä tyylillä hiihtomestaruuksista kamppaillaan pitkillä matkoilla 19.–20.2., jälleen Kaupissa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Pirjo Karetie starttaamassa N80 -sarjan kolmelle kilometrille.
Kunto-Pirkkojen hiihtojaoston puheenjohtaja ja SM-hiihtojen järjestelyvastaavana toiminut Aino Bergin tyylinäyte N65-sarjan kolmelta kilometriltä.
Palkintojen jaosta vastannut Paula Helpiölä ja N50-sarjassa hopeaa hiihtänyt Sirra Toivonen tutkivat sijoituksia puhelimen näytöltä.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Jarmo Kopra viiletti mäkeä alas ja nappasi pronssia M65-sarjan viidellä kilometrillä.
Lempäälän Kisan Markus Välimäki voitti M45-sarjan viisi kilometriä ennen matkaa Pekingin talviolympialaisiin Suomen joukkueen suksitestaajaksi.
Miesten viidellä kilometrillä nopeimman ajan 15.16,9 kellotti M40 -sarjan Vesa Tiihonen, Hollolan Urheilijat -46.
Kunto-Pirkkojen M70- ja M80-sarjojen viestijoukkueet ottivat toisistaan mittaa. Etummaisena Harri Mäkelä ja takana Väinö Pääkkö, joka voitti sekä henkilökohtaisen että viestikullan.
Sinikka Salo, Kunto-Pirkat, oli viikonlopun kaksoismestari N75 kolmella kilometrillä ja N70-sarjan viestissä.
N50-sarjan Janakkalan Janan Auli Aalto osallistui sekä henkilökohtaiselle matkalle että viestiin.
Rajamäen Kehityksen Riitta Nissin hymy ei hyytynyt sunnuntain tuulisessa kelissä. Rajamäen Kehitys otti kultaa N45-sarjan viestissä.
Kunto-Pirkkojen Marko Leppämäki on tuttu nimi tuloslistojen kärkipaikalla. Hän hiihti voittoon M50-sarjan henkilökohtaisella matkalla ja viestissä.
Esko Kotivuori, Endurance Team Joroinen, pokkasi M45-sarjan kultamitalit koko viestijoukkueen puolesta.