Niska, Nousiainen ja Siekkinen sivusivat Suomen ennätystä Oulussa – Seitsemän SE:tä vauhdittomissa

Vauhdittomien hyppyjen SM-kilpailuissa syntyikin kaikkiaan seitsemän Suomen ennätystä. Osa on raportoitu jo sunnuntaina.

Marja Niska Kuva: SAUL

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Kirsti Siekkinen hyppäsi korkeutta 112. Tämän tärkeän luvun, jonka jokaisen kansalaisen tulisi muistaa on 55-vuotiaissa hypännyt myös Anne Nurmi vuonna 2017. Ikäluokan Suomen ennätyksen jakavat nyt JKU:n Siekkinen vuodelta 2021 ja Helsingin Kisa-Veikkojen Nurmi vuodelta 2017. Tärkeä luku on tietysti yleinen hätänumero, josta applikaatiokin matkapuhelimessa olisi suositeltavaa kaikille kansalaisille. Myös Tampereen Pyrinnön Marja Niska hyppäsi 112 Oulussa ja on kolmas SE:n haltija.

Toini Nousiainen Kuva: Aarto Nevala

Kunto-Pirkkojen 69-vuotias Toini Nousiainen sivusi 65-vuotiaiden pituuden SE-lukemia 211. Nousiainen sivuaa seurakaverinsa Mirja Mäntylän Suomen ennätystä vuodelta 2011. Kunto-Pirkoilla on näin tuplaedustus tämän ikäluokan SE-kunniataulukossa.

Aiemmin on jo raportoitu Sonja Alasalmen, Stig Bäcklundin, Varpu Holmbergin ja Marja Metsänkylän Suomen ennätykset Oulusta 9.lokakuuta 2021.

Ennätyskirjuri pahoittelee huolimattomuuttaan. Kaikki ennätykset pitäisi aina huomata kerralla. Tarkoitus on pyrkiä mahdollisimman nopeaan ja virheettömään raportointiin. Ehkäpä kisajärjestelyt Vantaan Maratonilla söivät osan tarkkuudesta, juoksihan sielläkin Seija Nurmi 65-vuotiaiden SE:n puolimaratonilla.

Ennätyskirjuri kiittää Oulun Pyrintöä ja Vantaan Seurayhtymää kilpailuiden järjestäjinä nopeasta ennätysten raportoinnista sekä kaikkia aikuisurheilijoista ennätysrikkaasta vuodesta tähän mennessä!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Aarto Nevala