Kero ja Valasti paransivat maantievitosen SE-lukemia – Helsinki City Running Day

Jukka Kero Kuva:Juha Kylänpää

Turun Urheiluliiton Jukka Kero juoksi 45-vuotiaiden 15.43 Suomen ennätyksen Helsingissä. Entinen ennätys oli isoveljellä, Jaakko Kerolla. Vanhempi Kero juoksi kesäkuussa Turussa 16.01. Pikkuveli Jukka siirsi ennätyksen uudelle minuuttiluvut. Jukka Kero on syntynyt vuonna 1974 ja Jaakko 1972. Suomen Aikuisurheiluliiton kilpailuissa Kerot edustavat Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoita.  

Kirsi Valasti Kuva:Tilastopaja

Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 Suomea 5000 metrillä edustanut Kirsi Valasti avasi kilpailukautensa Helsingissä.  Helsingin IFK:ta nykyisin edustava Valasti kilpailee harvakseltaan, nytkin ilmeisesti hyväntekeväisyystarkoituksessa, koska edusti Run for Goodia. Valasti on syntynyt vuonna 1969. Valasti juoksi ajan 18.52. Edellinen ennätys oli tuore. Helsingin Kisa-Veikkojen Matleena Livson juoksi SEn 18.syyskuuta Kaisaniemen Juoksussa ajan 20.20. Livson totesi tuon juoksun jälkeen:

– HCRD:ssä ennätys paranee varmasti.

Näin kävikin, ja ennätys siirtyi uudelle kymmenluvulle.

Onnittelut Jukka Kero ja Kirsi Valasti!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuvat: Juha Kylänpää (Jukka Kero)           

Tilastopaja (Kirsi Valasti)