Mirja Kokko paransi painon- ja moukarinheiton maailmanennätyksiä Inkeroisissa

Mirja Kokko Kuva: Satu Lehtonen

LahtiSportin Mirja Kokko oli ennätyspäällä Inkeroisissa lauantaina 11. syyskuuta. Perjantaina hiottu rinki osoittautui niin hyväksi kuin osattiin odottaa.

”Hioimme ringin talkoilla ennätyskuntoon perjantaina”, kertoi LahtiSportin Jarkko Karstila SM-polkujuoksujen tiimellyksessä.

Moukari lensi uusiin 60-vuotiaiden maailmaennätyslukemiin 47,05. Entinen maailmaennätys oli yhdysvaltalaisen Oneithea Lewisin 46,84. Euroopan ennätys parani yli metrin, sillä se oli saksalaisen Jutta Schäferin 46,04. Vuosisäännöllä noteerattu Pohjoismaiden ennätys oli jo ennestään Kokon Mikkelissä heittämä 47,59. Tässäpä Mirjalle tavoitetta loppukaudeksi, parantaa ME paremmaksi kuin omissa nimissä oleva PE!

ME-lukemiin lensi väline myös painonheitossa. Uusi maailmanennätys kirjataan nyt lukemiin 18,59. Entinen Maailman- ja Euroopan ennätys oli tanskalaisen Inge Faldagerin 17,84.  Kokko heitti tällä kaudella Mikkelissä 18,68, joka säilyy Pohjoismaiden ennätyksenä.

Ennätyskirjuri pahoittelee, että kaksi ME:tä uutisoidaan vasta seuraavana päivänä. Polkujuoksun SM Nastolassa ja SM-viestit Oulussa veivät suurimmat mehut.

Joka tapauksessa mahtavat onnittelut Mirja Kokko, 2XME, 2XEE ja SxSE!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva: Satu Lehtonen