Laura Manninen juoksi 45-vuotiaiden SE:n maantiekympillä Ruotsi-ottelun avauslajissa

Laura Manninen Kuva: Olli Leino

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen juoksi ajan 34.34 Tjejmilen-juoksutapahtumassa Tukholman Djurgårdenissa. Suomi-Ruotsi-maaottelussa naisten ratakymppi oli korvattu tällä kertaa maantiekympillä. Mannisen aika on 45-vuotiaiden Suomen ennätys. Entinenkin ennätys oli Laura Mannisella, aika 34.46 oli juostu Vantaan Aktia-maantiejuoksucupissa 14.11.2020. Ennätys parani 12 sekuntia.

  • Reitti oli mäkinen ja osittain sorapohjainen, ei siis nopein mahdollinen. Ruotsalaiset arvioivat, että ero ratakymppiin on 40-60 sekuntia. Minun kohdalla se piti paikkansa. Nautin kovasti juoksusta tänään, Manninen kertoi kisan jälkeen.  

Johanna Peiponen juoksi ajan 34.00 ja Nina Chydenius 34.03.

Ruotsi vei pisteet avauslajissa 16-6, nopein oli Meraf Bahta ja Sarah Lahti oli toinen.

Onnittelut Lauralle Suomen ennätyksestä!

Teksti: Juha Kylänpää

Kuva:  Olli Leino