Maija-Liisa Mertanen käveli 60-vuotiaiden 5000 metrillä SE:n 29.00,47 Vihdissä

Maija-Liisa Mertanen Kuva: Aarto Nevala

Nummelan Elokuun tuloskisoissa syntyi hyviä aikuisurheilutuloksia. Suomen ennätys nähtiin, kun Vihdin Urheiluveteraanien Maija-Liisa Mertanen käveli 5000 metrillä SE:n 29.00,47. Mertanen paransi vanhaa Pirjo Karetien SE:tä vuodelta 2007 30.22,0 yli minuutilla. Samalla alittui tässä ikäluokassa ensi kertaa puolen tunnin raja. 60-vuotiaalla Mertasella on myös 55-vuotiaiden SE 28.57,46, jonka hän käveli viime elokuussa. Siitäkin Mertanen jäi Nummelassa sunnuntaina vain vähän.   

Pohjoismaiden ennätystä en löytänyt, mutta oletan että ruotsalaisella ME-nainen Siw Karlströmillä on tämäkin ennätys hallussaan. Karlströmhän käveli Ruotsi-ottelussa vielä yli kuusikymppisenä muutama vuosi sitten. Myös hänen poikansa Perseus Karlström ja Ato Ibanez ovat kansainvälisen luokan kävelijöitä. Samasta perheestä oli parhaimmillaan kolme kävelijää maaottelussa, siis puolet Ruotsin joukkueesta.

Jos jollakin on vinkata, mistä löytyy Pohjoismaiset kävelyennätykset, olisin kiitollinen (sähköposti ennatykset@saul.fi).

Onnittelut Maija-Liisa Mertanen!

Juha Kylänpää