Pauliina Aalto paransi Suomen ennätystään ja ylitti 50 metriä

Pauliina Aalto Kuva: Juha Kylänpää

Kiekonheittäjä Pauliina Aalto oli keskiviikkona ennätysvireessä Turun Tilastopajacupissa. Nelikymppisen kädestä lähtenyt kilon kiekko kaarsi lukemiin 50,20. Samalla rikkoontui 50 metrin raja, jonka Aalto lupasi rikkoa tänä kesänä. Lupauksen Aalto antoi Tilastopajacupin ensimmäisessä osakilpailussa 1.kesäkuuta, kun heitti edellisen SE:n 49,12. Tilastopajacupin asiantunteva kuuluttaja huomasi myös toisen historiallisen asian. Aalto heitti samalla paikalla ensi kertaa urallaan 50 metriä 18 vuotta sitten heinäkuussa vuonna 2003. Urheilupuiston rinki sopinee Aallolle.

Aallon toisena tavoitteena on heittää tyttärensä kanssa Kalevan Kisoissa Tampereella. Se toimii hyvänä harjoituksena myös ensi kauden MM-kilpailuihin.

Ikäluokan Pohjoismaiden ennätys on Norjan Grete Etholmilla 52,20 vuodelta 2018.

Onnittelut Pauliina Aalto!

Juha Kylänpää