Kaksi Suomen ennätystä – Elisa Neuvonen ja Erja Rinne

Erja Rinne Kuva:Aarto Nevala

Helsingin Kisa-Veikkojen Erja Rinne paransi omissa nimissä ollutta 60-vuotiaiden moukariheiton SE:tä 16 senttiä. Moukari kaarsi Kouvolassa 11.5 38,29. Edellinen ennätys 38,13 oli heitetty Helsingin Eläintarhan moukaripörssissä 29.6 2020. Ikäluokan moukari painaa 3,0 kg.

Elisa Neuvonen Kuva: Sanna Neuvonen

Lappeenrannan Urheilumiesten Elisa Neuvosen EM-joukkuekilpailun kävely tuotti toisenkin ennätyksen. Tsekin Podebradyssa 16.toukokuuta mitattiin myös virallinen väliaika 10 kilometriltä ja se sääntöjen mukaan hyväksytään ennätykseksi. Neuvosen uusi SE-aika on 48.56. Edellinen ennätys oli Turun Weikkojen Yleisurheilun Outi Sillanpäällä 49.18 vuodelta 2006. Mirva Hämäläinen on kävellyt 47.52 vuonna 1992, mutta hän oli ”ennätyksen” syntyessä 29 ja täytti myöhemmin sinä vuonna 30. Ennen vuotta 2000 hyväksyttiin ennätykset vuosisäännöllä, mutta eipä ollut silloin vielä 30-sarjaakaan. Ennätyksiä ei myöskään hyväksytä taannehtivasti, vain erityisen painava syy voi tuottaa poikkeuksen.

Pahoittelut, ennätyskirjurilla meni yli viiikko näiden havaitsemiseen. Kouvolasta tuli ennätysilmoitus ja Neuvosen ennätyksen huomasin sattumalta.

Onnittelut Elisa ja Erja!

Juha Kylänpää