Kirsti Viitanen heitti Pohjoismaiden ja Suomen ennätyksen 14,36

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Kirsti Viitanen heitti painoa ennätyslukemiin 14,36 Turussa sunnuntaina. 78-vuotias Viitanen paransi omissa nimissään ollutta 75-vuotiaiden ennätystä 65 senttiä. Viitasen sarjassa oli useita heittoja yli entisen SE-lukeman 13,71. Entinen ennätyskin oli heitetty Turussa vuonna 2017. Lajin maailmanennätys on Iso-Britannian Evaun Williamsilla 14,74 vuodelta 2013. Williamsin Brasiliassa heittämä tulos on myös Euroopan ennätys.

– Olihan tuo yllätys, harjoituksissa on mennyt 13,80, mutta nyt kisassa yllättävän hyvin. Uusi metriluku on aina kiva asia, totesi iloinen Viitanen puhelimessa.

Joskus harjoitusheitot lentävät, mutta kisoissa ei. Viitasella heittovire oli oikeaan aikaan sunnuntaina. Ensi viikonloppuna Viitanen kilpailee kuulantyönnössä.

Sää Turussa oli kilpailuiden aikaan täydellinen. Varsinais-Suomessa kevät on paljon pidemmällä kuin muussa Suomessa. Keväinen aurinko innosti kaikki 20 kilpailijaa hyviin tuloksiin. 16 kilpailijaa teki oman ennätyksensä.

Kirsti Viitanen on monipuolinen urheilija. Aarto Nevalan ottamassa kuvassa on lajina juoksu. Nopeus on valttia heitoissakin.

Onnittelut Kirsti Viitasella Pohjoismaiden ennätyksestä!

Teksti: Juha Kylänpää
Kuva: Aarto Nevala