Manniselle N45 SE 3000 metrillä Jyväskylässä

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen juoksi 3000 metrillä ajan 10.00,72 ja oli yhdeksäs SM-halleissa. Manninen paransi ikäluokan SE:tä melkein 45 sekuntia. Entinen ennätys 10.46,24 oli Loviisa Torin Johanna Lindholmilla viime vuodelta. Lindholm on edustanut Suomea Trondheimin MM-hiihdoissa ja hänellä on useita voimassa olevia SE- tuloksia. Laura Manninen juoksi viime vuonna yhdeksän ikäluokan SE-tulosta ja tämä oli ensimmäisen virallisen halli-SE uran kolmannessa hallikilpailussa- Edelliset hallikilpailut olivat 2013 3000 m Liikuntamyllyssä, jossa hän juoksi oman ennätyksensä 39-vuotiaana. Toinen hallikilpailu olikin maratonjuoksu New Yorkissa, jossa tuloksena maailmanennätys.-Jouduin alussa takariviin lähdössä ja pitkän matkan juoksijalle tuos spurttaaminen on erilaista. Matkavauhtiini olen hyvin tyytyväinen. Kosmeettinen virhe tuli, kun tulos alkoi kympillä, eikä ysillä, Manninen kertoi kisan jälkeen.-Olihan se hienoa tehdä debyytti SM-halleissa, vaikka tynkämatkalla kertoi Manninen, joka mieluummin kilpaisi hiukan pidemmillä matkoilla.Mannisen aika on lisäksi parempi kuin 40-vuotiaiden SE 10.02,83, joka on Kaisa Lettojärvellä vuodelta 2003.

Teksti: Juha Kylänpää
Kuva: Olli Leino