PM-hallit siirtyvät, SAUL:n SM-kilpailuista neuvotellaan

PM-hallit siiryvät myöhemmin järjestettäväksi

Pohjoismaiden neuvosto päätti yksimielisesti siirtää aikuisyleisurheilun PM-hallimestaruuskilpailuja myöhemmin järjestettäväksi. Alustavasti kilpailu siirretään vuodella eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan ole vielä lopullinen päätös. Neuvosto kokoontuu seuraavan kerran keväällä 2021. Kokouksen ajankohta päätetään sen jälkeen, kun European Masters Athletics (EMA) on päättänyt omasta kilpailukalenteristaan.

– Tilanne on erittäin harmillinen kaikkien osapuolten kannalta. Islannissa on tällä hetkellä Covid-19 tautitilanne haastava ja sulkutoimet ovat päällä. Kilpailun järjestäminen ei vain ole mahdollista toteaa Islannin Masters yleisurheilun puheenjohtaja Hafsteinn Óskarsson.

– Suomen Aikuisurheiluliiton toiminnanjohtaja Oki Vuonoranta samoilla linjoilla. Olisimme halunneet tarjota urheilijoille kilpailuja ja kansainvälisiä tavoitteita. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ole mahdollista. Pieni mahdollisuus on vielä, että EMA järjestäisi tällä vuodelle kilpailuja. Joudumme kuitenkin seuraamaan tilanteen kehittymistä vielä muutaman viikon ajan.

Vauhdittomien hyppyjen ja SM-hallien järjestämisestä neuvotellaan

Neuvotteluja SAUL:n SM-kilpailuista vuodelle 2021 käydään parhaillaan. Suurten kaupunkien sisäliikuntapaikat ovat toistaiseksi suljettuina. Kaupungit eivät tällä hetkellä myönnä vuoroja, joten helmikuu ja todennäköisesti maaliskuu ovat poissuljettuja vaihtoehtoja. Tämän hetken tiedon mukaan huhti-toukokuussa on teoreettisesti mahdollista. Asia tulee tarkentumaan tulevien viikkojen aikana. SAUL tiedottaa kilpailuista seurojen yhteyshenkilöitä sekä verkkosivuillaan www.saul.fi.