14.11 Viisi SE:tä maantiellä

Manninen ja Kero 45-vuotiaiden ennätysvahdissa Vantaalla

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen paransi tänä vuonna yhdeksännen kerran Suomen ennätystä. Maantiekympillä parannus oli kolmas tällä kaudella, maratonilla ja puolimaratonilla SE on parantunut kaksi kertaa, maantievitosella ja ratakympillä kerran. Manninen paransi samalla reitillä juoksemaansa SE:tä 21 sekuntia. Uusi SE kirjataan nyt 34.46.

Turun Urheiluliiton Jaakko Kero paransi omissa nimissään ollutta 45-vuotiaiden maantievitosen ennätystä 23 sekuntia. Elokuussa samalla reitillä juostu 16.28 parani tulokseen 16.05. Kero on 48-vuotias, joten kokemusta tästäkin ikäluokasta on jo kolme vuotta. Manninen on 47, joten 45-vuotiaissa ei heti täytettyään olekaan heti ennätyskypsyyttä?

Kerkkoon Urheilijoiden Seija Nurmi paransi ikäluokkansa SE-lukemaa aikaan 44.37. Inkeri Janhusen edellinen SE 45.22 vuodelta 2008 parani 45 sekuntia. SE oli Nurmelle kolmas tänä vuonna, aiemmin hän on juossut maantievitosen ja puolimaratonin ennätykset.Rovaniemen talvijuoksusarjassa kaksi maantievitosen SE:tä

Suomen ennätykseen Rovaniemen Roadrunnersin juoksijat Kauko Tuisku M70 5km 21.09 ja Veijo Honkaniemi M50 17.21. Tuisku paransi Lauri Koivurannan ennätystä kaksi sekuntia. Honkaniemi paransi omissa nimissä ollutta ennätystä viisi sekuntia.

Teksti: Juha Kylänpää
Kuva: Olli Leino