SAUL juttusarja ”Miten päädyit aikuisurheilijaksi” Toini Nousiainen

Juttu julkaistu Ikiliikkujassa 6/2019

Toini Nousiainen,
Kunto-Pirkat, N65 (lähes kaikki lajit)

Lapsena asuessani maalla Posiolla sitä urheiltiin aina ja oltiin paljon ulkona. Yleisurheilua ja hiihtoa, ja jo silloin otin osaa vähän kilpailuihin. Kipinä urheiluun ja liikkumiseen jäi. Maailmalle lähdön jälkeen pelasin jalkapalloa, tennistä, ja tanssin harrastus oli myös kuvioissa. Vasta kuusikymppisenä kuulin aikuisurheilusta, ja että tässäkin iässä voi juosta kilpaa. Tampereen Kunto-Pirkat otti avosylin vastaan uuden innokkaan, enkä päivääkään ole katunut. Tuli heti tunne: Tänne minä kuulun ja haluan tehdä kaikkea. N60-sarjassa aloitin vauhdittomissa ja sain heti SM-mestaruuden korkeudesta. Nyt on menossa viides kilpailuvuosi, ja aivan mahtavalta tuntuu olla ihanien ihmisten seurassa ja välillä kilpailla. Siitä saa motivaatiota harjoitteluun.

Lajivalikoima on moniottelut, esimerkiksi hallissa 5-ottelu – ulkoradoilla heitto5ottelu sekä 7-ottelu. Tämän lisäksi yksilölajeina pituushyppy ja kolmiloikka. Lajivalikoimaan kuuluu talvella myös hiihto.

Toini keskellä.