SM-yleisurheilussa viisi uutta Suomen ennätystä

Jyväskylän SM-kilpailuissa syntyi kaikkiaan viisi uutta Suomen ennätystä, joista kaksi on myös Pohjoismaiden ennätyksiä.

60-vuotiaiden korkeushypyssä Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Tuija Varsala hyppäsi uusiksi SE- ja PE- lukemiksi 136. Entinen ennätys 133 oli Pirkko Pitkäsellä vuodelta 2003. Kuvassa Tuija Varsala tunnetuiden korkeushyppykavereiden kanssa Kyösti Laaksosen muistokisoissa huhtikuussa 2019.

50-vuotiaiden seipäässä Vetelin Urheilijoiden Marja Eskelinen paransi omissa nimissään ollutta SE ja PE-lukemaa 13 senttiä. Uusi ennätys on nyt 313.

55-vuotiaden 200 metrillä Mikkelin Kilpa-Veikkojen Petteri Soini paransi SE:n lukemiin 24,57 -0,8 vastatuulessa. Entinen ennätys oli seurakaveri Jorma Mannisella. Soini jäi vain kolme sadasosaa Tanskan Bernie Bengtsonin PE:stä 24,54.

Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Alina Kinnunen paransi omissa nimissään olleen 35-vuotiaiden korkeuden SE:n lukemiin 167. Ennätys parani yhdellä sentillä.

Lamminpään Korven Otto Seppälä paransi 35-vuotiaiden 110 metrin aitojen SE:n lukemiin 15,04. Seppälän juoksussa oli optimaalinen +2,0 myötätuuli. Entinen ennätys 15,16 oli Kristoffer Sandellin nimissä.

Teksti ja kuva: Juha Kylänpää, SAUL ennätyskirjuri