SAUL maantiekymppi

SAUL:n maantiekymppi kilpailtiin sunnuntaina 31.8 Lahdessa. Kilpailu juostiin Uusi Lahti tapahtuman yhteydessä, kuitenkin omana lähtönä. Kilpailuun oli ilmoittautunut 155 liiton jäsenseurojen urheilijaa. Osallistujamäärä oli aiempiin vuosiin nähden totuttua pienempi ymmärrättävistä syistä, mutta tasollisesti erittäin laadukas.

Tämän vuoden SAUL-SM maantiekympille nimittäin osallistui tuore Kalevan Kisojen 5000m ratajuoksun pronssimitalisti Laura Manninen Kenttäurheilijat-58 seurasta, Vantaalta. Tämän lisäksi paikalla olivat moninkertainen maailmanmestari Kauko Kuningas M70 (Anjan Liitto) ja Hannele Kivistö N75 (SPOVE). Kansallisista kärkiurheilijoista tapahtumaan osallistuivat myös VSVU veljekset Jukka ja Jaakko Kero M45, Lauri Friari (Mikkelin Kilpaveikot), Jouko Mahlamäki (Lauttakylän Luja), Matti Tennilä M65 (Rovaniemen Roadrunners) sekä Johanna Lindholm N45 (Lovisa Tor). Tässä muutama mainittakoon. Kokonaisuudessaan taso on erittäin hyvä.

Tämän vuoden nopein ja ensimäisen maalilinjan ylittäjä oli VSVU:n Jukka Kero ajassa 33.03.

Kuvassa Jukka Kero

Naisten puolella N45-sarjan Laura Manninen Ku-58 pysäytti kellot aikaa 35.16.

Kuvassa Laura Manninen

Poikkeuajan vaikutuksista urheilijoihin

Haastattelin urheilijoita juoksun jälkeen suuresta mielenkiinnosta, miten poikkeusajat ovat vaikuttaneet mm. urheilijoiden harjoitteluun ja henkiseen hyvinvointiin. Maailmanmestari Kauko Kuningas totesi ”pysyneensä terveenä ja harjoittelun sujuneen normaalisti”. Monien mielestä ulkoiluliikunta on tuonut energiaa ja voimaa haastavien aikojen keskellä. Juuri kenenkään mielestä  tartunnan saaminen lenkillä ei pelottanut missään vaiheessa pandemiaa. Osalla urheilijoista ulkoilun määrä oli jopa lisääntynyt viimeisen puolen vuoden aikana.

Myös SAUL:n virtuaalikilpailuun osallistuvat olivat tyytyväisiä uudesta tapahtumasarjasta. Virtuaalikilpailun kestävyyslajien kärkikaksikko Matti Tennilä M65 Rovaniemen Roadrunners ja Eki Laitila VSVU M65 olivat mukana Lahdessa. Matti kehui virtuaalikilpailua ”mukavana lisähaasteena ja virikkeenä” epätietoisen ajan keskellä.

Tulokset

SAUL maantiekympin tulokset löytyvät: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2020_lahtij/

Teksti ja kuvat: Oki Vuonoranta