Koronavirus ajankohtaista – kilpailuja ja tapahtumia perutaan

Toimintavuoden 2020 kilpailu- ja valmennustoiminnan sekä vuosikokousten käynnistämisen ajankohdista ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa. SAUL seuraa yleistä tilannetta ja noudattaa viranomaisten päätöksiä, ohjeita ja suosituksia.

SAUL kevätkokous

Liiton sääntöjen mukaan vuosikokouksia ei voi järjestää etäkokouksena. Tästä syystä liiton kevätkokous järjestetään, kun viranomaiset antavat luvan kokoontumisiin. Uudesta ajankohdasta tiedotetaan liiton kotisivuilla ja seuratiedotteessa.

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Vuoden 2020 kansainväliset kilpailut on peruttu. Näihin lukeutuu MM- kilpailut Torontossa, PM-kilpailut Lohjalla ja Viro- Suomi heittomaaottelu.

WMA ja EMA neuvottelevat tulevasta kilpailukalenterista lähiaikoina. SAUL tiedottaa liiton kotisivuilla, kun viralliset päätökset on tehty. Pohjoismaat odottavat omien päätösten kohdalla WMA:n ja EMA:n linjauksia. SAUL ei spekuloi tässä vaiheessa tulevia kv. kilpailuja ja suosittelee jäseniään tekemään samoin.

Kansallinen kilpailu – ja valmennustoiminta

Kansalliseen toimintaan tulee tauko 13.5 asti. Kansallinen kilpailu- ja valmennustoiminta voidaan aloittaa viranomaisten päätöksillä. Arvion mukaan toiminta voidaan käynnistää n. kaksi viikon kuluttua viranomaispäätösten jälkeen. Toiminnassa tulee kuitenkin noudattaa varovaisuutta, johtuen liiton jäsenten erityisluonteesta.

SM-kilpailut

Yleisurheilun SM-kilpailut Jyväskylässä siirretään kesäkuulta myöhemmin kesällä järjestettäväksi. Kilpailut pyritään järjestämään syyskuussa Jyväskylässä.

Aiemmin siirretyt kilpailut ovat halli5ottelu, Helsinki -> marraskuu 2020, puolimaraton (varapäivät ovat 18.7 tai 3.10, tapahtuma on alustavasti Satakunnassa), maastot, Kurikka -> 26.9, maantiekävelyt, Vihti (uusi aika auki – alustavasti 13.9). Puolimaraton 2021 järjestetään keväällä Helsingissä.

Huomiokaa kuitenkin, että elämme poikkeuksellisia aikoja ja tilanteeseen ja tapahtumiin saattaa tulla muutoksia.

SAUL ei spekuloi tässä vaiheessa, miten koronavirusepidemia kehittyy. SAUL tiedottaa tilanteen muuttuessa jäsentiedotteella sekä liiton kotisivuilla.