PM-maastot Vierumäellä 10.11.2019

Pohjoismaiden maastojuoksun mestaruuskilpailut kilpailtiin sunnuntaina Vierumäellä. Yleisen sarjan lisäksi mukana olivat nuoret sekä aikuisurheilijat.

Ensimmäinen starttiryhmä

Kilpailupäivän sää oli varsin kostea ja kolea. Sääolosuhteet ei kuitenkaan urheilijoita haastatellessa olleet erityisen heikot maastojuoksulle. Myös golf kentälle tehty 1,5km rata oli kuuleman mukaan hyvä juosta koskeudesta huolimatta. Rata pysyi juoksuun kelvollisena, vaikka lenkkarit ja kilpailuasut olivatkin varsin mutaiset maalissa.

Aikuiusrheilijoiden kilpailuun oli ilmoittautunut n. 50 urheilijaa, joista vain yksi oli muista Pohjoismaista kuin Suomesta. Näin kaikki mitalit matkasivat tällä kertaa Suomeen. Olisiko marraskuun ajankohta ollut tähän syynä. Maastokilpailujen järjestämisestä, kun oli käyty keskustelua Pohjoismaiden neuvostossa jo kahden vuoden ajan.

Paikalle saapuneet suomalaiset olivat kuitenkin hyvässä kunnossa. Kilpailijoiden joukossa oli mm. suomalaiset maailmanmestarit Kauko Kuningas (70) ja Hannele Kivistö (N75).

Maaliin saapuessaan molemmat olivat varsin iloisia. Varsinkin Kauko oli hyvin tyytyväinen juoksuun. ”Tänään juoksu kulki hyvin. Myös viime viikkoina harjoittelussa on ollut hyvä vire”. Toista voi sanoa keväästä. Kauko kertoi kärsineensä kevään ja alkukesän piilossa pysytelleestä keuhokuumeesta, joka oli vienyt yleisvointia alas ja vaikuttaneen harjoitteluun. ”Välillä lenkillä olin täysin uupunut” Kauko kertoi. Muutaman lääkärissä käynnin seurauksena selvisi syy. Hienoa, että Kauko on tervehtynyt ja juoksu taas tuntuu hyvältä.

Kilpailun tulokset ovat, täällä.