Health Lab finaalit Iisalmessa

Health Lab painonheittocupin finaalit käytiin hyvissä olosuhteissa Iisalmessa. Finaalin puitteet olivat komeat, kun pääsponsori Olvi oli järjestänyt kisa-areenan paikallisen K-citymarketin etuoven kohdalle parkkipaikalle.

Naisten sarjan ylivoimaiseen voittoon heitti Lahti Sportin Mirja Kokko, hän keräti kolmesta osakilpailusta muhkeat 3592 pistettä ja kuittasi näin 500 euron ykköspalkinnon. Rauha Ervalahti esitti hyvää syyskuntoa, joka toi hänelle Euroopan mestaruuden lisäksi Health Lab kisan kakkostilan . Kuntopirkkojen heittäjä keräsi 2843 pistettä. Naisten sarjan kolmas sija meni Paula Mäkelälle Ylistaroon 26.48 pisteellä.

Johtajan punainen paita päällään Iisalmeen tullut Esko Talvinen piti pintansa myös finaalissa ja voitti kokonaiskilpailun 3206 pisteellä. Hänkin saalisti siis kaikista kolmesta kisasta yli 1000 pistettä. Haastajana kisaan tullut Ole Sundqvist oli kokonaispisteissä toinen loistavilla pisteillä 3118. Kolmas sija meni Lappajärvelle Aulis Savolalle 2989 pisteellä.

  • Näimme tänä vuonna erittäin kovatasoisen kilpailusarjan ja mikä parasta, huipujen kunto pysyi terävänä toukokuusta syyskuun loppuun, kehui kiertueen manageri Sepppo Räty.

Räty valoitti myös kilpasarjan tulevaisuutta.

  • Käymme parhaillaan neuvotteluja Olvin kanssa jatkosta, tietenkin toivomme, että he jatkaisivat suurta suosiota saaneen aikuisurheilun sponsorina.
  • Se on selvää, että kisaamme myös ensi kesänä. Kilpailupaikkakunnat eivät ehkä ole kaikilta osin samat, meidän on tutkittava mitkä kilpailut vetivät hyvin väkeä ja huomiota ja siellä pyrimme tietenkin jatkamaan.

Painonheittosarjan ympärille noussut kuhina aikuisurheilijoiden piirissä on myös poikinut mielenkiintoisia yhteydenottoja kaupallisilta tahoilta, joten sarjan kilpailuformaatti saattaa saada muutoksia ensi kesänä.

Kisojen manageri Seppo Räty, käytännän toteuttaja Esa Paasonen ja tiedotuksesta vastannut Jari Porttila kiittävät kaikkia osanpttajia ja katsojia.

Ensi vuonna tavataan !

Tulokset ja kuvia finaalista:

Lähde: Health Club painonheitto cup Facebook sivut