SAUL maantiekymppi 31.8 Ristiinassa

SAULn SM-maantiekymppi kilpailtiin lauantaina 31.8 Ristiinassa. Järjestäjänä toimi vuonna 1925 perustettu n. 550 jäsenen yleisseura Ristiina Urheilijat.

Kilpailupäivän sää oli loppukesän ajankohdasta huolimatta helteinen. Useat kilpailijat mainitsivat juoksun olleen erityisen rankka juuri kuumuuden takia. Kympin reitti ja järjestelyt saivat kehuja urheilijoilta. Reitin profiili sisälsi pieniä kumpuilevia mäkiä, mutta ei juurikaan tiukkoja käännöksiä.

Kilpailussa ensinmäisenä maalilinjan ylitti ajassa 34.11 M30 sarjan Jukka Salo Karkkilan Pojista. Jukan voiton varmisti pitkä loppukiri, jossa hän erkaantui neljän juoksijan joukosta. Mies oli hyvin tyytyväinen juoksuun ja kertoi kympin toimivan valmistavana harjoituksena tulevalle maratonille syyskuussa. Kilpailu oli ensimmäinen kerta Jukalle SAUL maantiejuoksuissa. Ei hullumpi tapa aloittaa voitolla.
Miesten puolella M50 sarja oli kilpailussa varsin korkeatasoinen. Suomenmestaruus meni Jouko Mahlamäelle ajalla 35.06.

Kuvassa Jukka Salo

Naisten kärki oli Vammalan Seudun Voiman Minna Haka-Risku N40 sarjassa ajalla 38.24.

Kuvassa Minna Haka-Risku

Naisten puolella kuusi urheilijaa alitti 40 minuutin rajan. Naisissa mukana oliva maailmanmestarit Hannele Kivistö ja Pirjo Karetie N75 sarjassa sekä ratamatkojen Suomen ennätys naiset Johanna Lindholm N45 (38.51), Sirpa Riitamäki N50 (43.02).

Maaliin juoksi Ristiinassa 187 urheilijaa.
Kiitos Ristiinan Urheilijoille ja kilpailijoille mukavasta tapahtumasta!