SUL ja SAUL yhteistyösopimukseen

TIEDOTE 4.7. 2019

SUL ja SAUL yhteistyösopimukseen

Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL) allekirjoittivat torstaina 4.7.2019 Helsingissä yhteistyösopimuksen. Sopimuksella halutaan vahvistaa eri-ikäisten yleisurheilun harrastajien yhteistoimintaa. Käytännössä se tapahtuu SUL:n ja SAUL:n seuratoiminnan puitteissa. Liitot toimivat omina järjestöinään, mutta toimintaa koordinoidaan, suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä.

– Hienoa, että päästään tekemään henkisesti ja toiminnallisesti kaikkia osapuolia ja yleisurheilua edistävää yhteistyötä. Me olemme kuitenkin samaa, yhteistä yleisurheiluperhettä, SUL:oon puheenjohtaja Sami Itani sanoo.

Samoin sopimuksen näki SAUL:n puheenjohtaja Tapio Lindroos.

– Me olemme tyytyväisiä siihen, että yhteistyösopimus saatiin aikaiseksi. Tuntuu, että tässä on molemmilla halu yhteistyöhön ja positiivinen henki, Lindroos kertaa.

Kansainväliset asiat hoidetaan jatkossa yhteistyössä

Suomen jäsen kansainvälisissä järjestöissä – World Masters Athletics’ssa (WMA), European Master Athletics’ssa (EMA) ja Pohjoismaiden neuvottelukunnassa – on jatkossa SUL.

– Tämä sama askel on otettu aiemmin jo lähes kaikkialla muualla Euroopassa. Hyvä, että siihen päästiin myös Suomessa, Itani sanoo.

SAUL hoitaa käytännön järjestelyt kilpailuihin liittyen, joukkueenjohdon tehtävät sekä yhteydenpidon kansainvälisiin liittoihin, kuten tähänkin asti.

Kilpailutoiminta

Molemmat osapuolet järjestävät omat SM-kilpailut toimialansa mukaisesti. Lisäksi tarkastellaan mahdollisuuksia järjestää yhdessä SM-kilpailuja sekä muita tapahtumia.

Sopimus antaa mahdollisuuden piiri- ja aluetason yhteistyöhön, kilpailuihin ilmoittautumisen ja ajantasaisen ennätys- sekä tulospalvelun ylläpitämisen.

Yhteistyö SUL:n kanssa avaa myös mahdollisuuden seura- ja urheilijakohtaisen lisenssin hankkimisen. 

Tulemme eri yhteyksissä keskustelemaan, mitä kaikkia mahdollisuuksia yhteistyösopimus antaa molemmille osapuolille, Lindroos sanoo.

Kuvassa vasemmalta Oki Vuonoranta, Tapio Lindroos, Sami Itani ja Harri Aalto

Lisätietoja:

Sami Itani

Puheenjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 634 1421

sami.itani@sul.fi

Tapio Lindroos

Puheenjohtaja

Suomen Aikuisurheiluliitto

0500 773 023

tapio.lindroos@kotikone.fi