Jari Porttila: Health Lab -painonheittocupin alkukilpailut huipentuvat Ylöjärvellä 6.7.2019

Health Lab -painonheittocupin alkukilpailut huipentuvat Ylöjärven lauantain 6.7. kilpailuun. Tällöin heittäjillä on viimeinen mahdollisuus parantaa ns. lähtöpisteitä syksyn finaalia varten. Ylöjärvellä heitetään kello 13.00 alkaen. Yleisö pääsee tutustumaan painonheittoon Seppo Rädyn johdolla Ylöjärven upealla kentällä kello 12.00 alkaen.

Health Lab -painonheittocupissa kukin heittäjä saa mukaansa finaaliin alkukauden kahden parhaan kisan tulokset. Tilanne on etenkin miesten sarjassa kärkeä myöten niin tasainen, että Ylöjärvellä nähtäneen kaikki kärkinimet pistejahdissa.

Miesten kokonaiskisaa johtaa Lahti Sportin Esko Talvinen, mutta eroa toisena olevaan Lappajärven Veikkojen Aulis Savolaan on vain 26 pistettä. Kun vielä muistetaan, että kolmantena olevalla Jouni Tenhulla on varaa parantaa juuri sitä toiseksi parasta tulostaan reilusti, on kolmen kärki todellisuudessa erittäin tiukka.

Esko Talvinen johtaa miesten sarjaa

Health Labin kokonaiskisan voittaja kuittaa 500 euron palkinnon, kakkonen 450 euroa ja kolmas 400 euroa. Kärkikolmikko taistelee siis näistä summista.

Mirja Kokko pitää käsissään naisten kisan kärkipaikkaa, myös hänet nähdään Ylöjärvellä. Kokko heitti Lahden kisoissa SE:n 16.97, tulos uupuu vain viisi senttiä hänen ikäluokan ME-tuloksesta. Kokko johtaa naisten kokonaiskisaa 488 pisteellä, joten voitto näyttää lipuvan hänelle.

Kokonaispisteissä toisena oleva Irma Niemi-Pynttäri on hänkin parantanut ikäluokkansa SE-tulosta lukemiin 11.49, jos hän saa Ylöjärvellä taas yli 11 metrin heiton, nousee teräs-lady tavoittelemaan 2000 pisteen rajaa.

Irma Niemi-Pynttäri on kiskaissut jo kertaalleen N80-sarjan uudet SE-lukemat

Naisten sarjassa sijat 2-5 ovat vielä tiukan taistelun takana. Rahassa puhutaan 450-400-350-300-250 arvoisista palkinnoista, joten ei ihme, että lähes koko viisikko nähdään Ylöjärvellä.

Ylöjärven kisoihin voi valmistautua seuraamalla Viro-Suomi heittomaaottelun TV-taltiointia. Peräti 1,5 tunnin lähetys alkaa perjantaina 5.7 Alfa TV:ltä kello 21.00. Lähetyksessä kuullaan aikuisurheilun maaotteluedustajien suorituksia ja tarinoita suoritusten takaa.

Jari Porttila