Muuttuuko kärkipaikka Health Lab -sarjan jatkuessa? Jari Porttilan analyysi

Ennätysmurskajaisten siivittämä Health Lab -painonheittocup jatkuu viikonloppuna kaksoiskilpailuissa, lauantaina heitetään Kauhajoella ja sunnuntaina Tyrnävällä.

Viikonlopun suuri kysymys on se, vaihtuuko kokonaiskilpailun miesten sarjan kärki.

Lappajärven Veikkojen Aulis Savola heitti Tuurin osakilpailussa ennätyksensä 15.28 ja osoitti nousukuntoa. Savola on mukana myös lauantaina Kauhajoella, jos mies yltyy samanlaiseen vireeseen, on kokonaiskilpailua pistein 2070 johtavan Esko Talvisen kärkipaikka uhattuna.

Savola on tällä hetkellä kokonaispisteissä kolmantena, eli hän on kiinni 400 euron rahapalkinnossa, joka jaetaan kauden päätteeksi. Kärkipaikasta saa 500 euroa, joten paitsi kunniasta, Savola taistelee myös rahasta.

Miesten 80-sarja on kovatasoinen, sillä Jouni Tenhukin ylitti Tuurissa ensimmäisen kerran 15 metrin rajan, tuloksella 15.19. Tehnu käy lauantaina Parikkalassa keihäänheiton ME:n kimppuun. Todettakoon, että viime vuonna maailmassa ylitti 16 metrin rajan seitsemän heittäjää, joten Savola ja Tenhu ovat ikäluokkansa maailman huippua.

Heittovuorossa Heikki Savola

Naisten sarjassa kokonaiskilpailussa kolmantena oleva Kirsi Koro jahtaa lisämetrejä. Hän on jäänyt toisena olevasta Irma Niemi-Pynttäristä vain kolme pistettä. Niemi-Pynttärihän heitti Tuurissa uuden N80-sarjan Suomen ennätyksen, mutta Soinin nainen ei ole ilmoittautunut Kauhajoen kisaan.

Kauhajoella tulostaan yrittää parantaa myös Elisa Yli-Hallila, hän on kokonaispisteissä neljäntenä, vain 51 pistettä Yli-Hallilaa jäljessä.

Kauhajoen Karhun isännöimät kisat alkavat lauantaina kello 13.00, Tyrnävällä heitetään sunnuntaina samaan aikaan.

Jari Porttila